AFTERSHAVE - ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ;

Σχεδόν όλα τα παιδιά στο παρελθόν θυμούνται τον πατέρα τους να χρησιμοποιεί ένα splash - after shave με ένα άρωμα που ακόμη και σήμερα ξυπνά τις μνήμες εκείνης της εποχής.
Το ξύρισμα μπορεί να αφαιρέσει κάτι περισσότερο από τρίχες από το πρόσωπό σας – μπορεί στην πραγματικότητα να αφαιρέσει θραύσματα από το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας.
Ως επί το πλείστον, το ξύρισμα είναι ασφαλές, αν και αφήνει το δέρμα ευαίσθητο σε ερεθισμούς. Οι μικρές τομές που δημιουργεί το ξύρισμα μπορούν να αποτελέσουν σημείο εισόδου για βακτήρια.
Χρειάζεστε λοιπόν ένα προϊόν που προλαμβάνει τη
μόλυνση και καταπραΰνει από ερεθισμούς.

Τι κάνει το aftershave;

Ενώ πολλοί θεωρούν ότι ο σκοπός του aftershave είναι το άρωμα, παρόμοιο με μια κολόνια, μπορεί πραγματικά να έχει χρήσιμο ρόλο στην ανάκτηση του δέρματος μετά το ξύρισμα.

1. Σταματά την εξάπλωση βακτηρίων.

Το aftershave αποτρέπει την εξάπλωση βακτηρίων και εξουδετερώνει τις πιθανότητες μόλυνσης, τραύματα απο το ξυράφι, τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα και πολλά άλλα.
Δεδομένου ότι τα περισσότερα aftershave αυτές τις μέρες δεν επικεντρώνονται σε συστατικά που στεγνώνουν το δέρμα, όπως το αλκοόλ, συχνά περιλαμβάνουν συστατικά όπως το έλαιο τεϊόδεντρου,
το οποίο εξουδετερώνει φυσικά τα βακτήρια και αποτρέπει την εξάπλωσή τους μετά το ξύρισμα.
Ωστόσο, αν θέλετε τη δραστικότητα ενός στυπτικού/αντισηπτικού πιτσιλίσματος, τότε δοκιμάστε με αμαμελίδα (witch hazel), που είναι ένας λιγότερο λειαντικός τρόπος για να κρατήσετε τους πόρους μη φραγμένους
και να τονώσετε το δέρμα σας.
Με όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να εξουδετερώσετε την απειλή των βακτηρίων χωρίς να καταστρέψετε τα επίπεδα pH στο δέρμα σας και να διακινδυνεύσετε ένα εντελώς διαφορετικό είδος εγκαύματος.

2. Ενυδατώνει το δέρμα σας.

Η χρήση του aftershave αυτές τις μέρες είναι μια συνήθεια που πρέπει να έχουν όλοι οι άντρες μετά το ξύρισμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι aftershave όπως splash, λοσιόν και balms που έχουν σκοπό ενυδάτωσης.
Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα από αυτά δεν περιέχουν πια αλκοόλ, αφού στεγνώνει το δέρμα. Το αftershave δρα σαν μια υψηλής ποιότητας ενυδατική κρέμα
όπως ένα χειμωνιάτικο balm ή μια κρέμα νύχτας  σχηματίζοντας ένα παχύ, προστατευτικό στρώμα πάνω από το ευάλωτο δέρμα.
Οι πόροι σας θα πρέπει ήδη να συσφίγγονται (από το κρύο πιτσίλισμα του νερού που εφαρμόσατε, σύμφωνα με το επιμελές πρόγραμμα ξυρίσματος σας) και τώρα το προϊόν μετά το ξύρισμα μπορεί να σχηματίσει ένα παχύ, αμυντικό και θρεπτικό στρώμα πάνω από όλα.

Το καλύτερο aftershave για κάθε τύπο δέρματος

Δεδομένου ότι το δέρμα των ανθρώπων διαφέρει, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό προϊόν καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά, στις μέρες μας.

  • Λιπαρό δέρμα: Ένα φυσικό τονωτικό δέρματος, κάτι με αμαμελίδα (witch hazel) ή ροδόνερο είναι ό,τι χρειάζεστε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ανάμεσα στα ξυρίσματα, για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα pH στο δέρμα σας.
  • Ξηρό δέρμα: Επιλέξτε ένα θρεπτικό balm, καθώς θα διπλασιάσει τα επίπεδα υγρασίας που χρειάζονται, ενώ θωρακίζει, τονώνει και καταπραΰνει το δέρμα.
  • Κανονικό δέρμα (όχι πολύ ξηρό, όχι πολύ λιπαρό): Επιλέξτε μια ελαφριά λοσιόν που τονώνει και καταπραΰνει διακριτικά το δέρμα, χωρίς να πνίγει τους πόρους σας.
  • Ευαίσθητο δέρμα: Δοκιμάστε ένα τζελ ή ένα προϊόν πλούσιο σε αλόη για να δροσίσει και να ηρεμήσει το δέρμα κατά την επαφή.
  • Δέρμα με τάση για ευαισθησία στο ξυράφι: Δοκιμάστε κάτι με έλαιο τεϊόδεντρου για να εξουδετερώσετε τα βακτήρια και να αποτρέψετε τις πιθανότητες φραγμένων πόρων και μόλυνσης.
  • Δέρμα με κλειστούς θύλακες τρίχας: Αποκτήστε έναν απολεπιστικό και τονωτικό παράγοντα που βοηθά στη διάλυση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην πρόληψη των παγιδευμένων τριχών από το να κουλουριαστούν μέσα στους φραγμένους πόρους.
  • Δέρμα με τάση για ερυθρότητα και ερεθισμούς: Ψάξτε για δροσιστικά συστατικά όπως η αλόη και εφαρμόστε άφθονα. (Σκεφτείτε ένα ελαφρύ πρώτο στρώμα, ακολουθούμενο από ένα πυκνό balm.). Υπάρχουν προϊόντα κατά της ερυθρότητας στην αγορά για να βρείτε το κατάλληλο.


Επομένως, μην αφήνετε το δέρμα σας απροστάτευτο!

Φροντίστε να δώσετε στον εαυτό σας την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα.