Είναι η ερώτηση που απασχολεί συνεχώς τους άντρες. " Πως μπορώ να κάνω το μούσι μου να μεγαλώσει γρηγορότερα, να είναι πιο πυκνό και μακρύτερο;"

 

Λυπάμαι πολύ που έχω να σου πω ότι δεν μπορείς. Βλέπεις,όλες οι ανθρώπινες τρίχες μεγαλώνουν με τον ίδιο ρυθμό, περίπου 1.25 εκ (1/2 ίντσα) το μήνα. Παρά την πληθώρα των προϊόντων που ισχυρίζονται το αντίθετο , δεν μπορείς να τις κάνεις να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

 

Μόνο η ηλικία μπορεί να μας προσφέρει μια μικρή ώθηση. " Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μεγαλώσεις, γιατί γύρω στα 40 χρόνια ενός άντρα οι τρίχες από το μούσι μεγαλώνουν με έναν μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με πριν. Υπάρχει ,ωστόσο, κάτι που αποκαλείται τελικό μήκος γενιού.

 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τριχών- ο vellus/languo τύπος μαλλιών είναι το χνουδωτό είδος που καλύπτει σχεδόν όλα τα σώματα μας. Πρωταρχικά ολοκληρωμένα μαλλιά είναι τα φρύδια μας και οι βλεφαρίδες. Δευτερεύοντα τελικά μαλλιά, ωστόσο, είναι και όλα τα άλλα-στήθος, πόδια, χέρια, τριχωτό κεφαλής, πρόσωπο και χαμηλά. Τα κερατινοποιημένα κύτταρα στους θύλακες των μαλλιών τα κάνουν να μεγαλώνουν.Ο μέσος όρος των γενιών είναι περίπου δύο χρόνια, αλλά όταν σταματάει για λίγη ξεκούραση ο θύλακας συρρικνώνεται και η ρίζα της τρίχας εξαφανίζεται.

 

Περίπου 1% των τριχών μας το κάνουν αυτό ανά πάσα στιγμή. Ύστερα, υπάρχει η φάση της ξεκούρασης του θύλακα , κατά την διάρκεια της οποίας τα μαλλιά πέφτουν.

 

 Απλά σκέψου το ότι να μεγαλώνεις τα γένια σου είναι ένα ταξίδι, όχι ο προορισμός. Θα περάσει από φάσεις που θα μοιάζει ότι δεν κάνει πολύ πρόοδο, και μετά ξαναρχίζει να μεγαλώνει.

 

  • Αφήσε το να μεγαλώσει, να μεγαλώσει, να μεγαλώσει. 

Μην ξυρίζεσαι για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Αυτό θα αποκαλύψει τα σημεία όπου τα γένια σου μεγαλώνουν δυνατότερα. Είναι καλύτερο να αποφύγεις οποιαδήποτε περιποίηση ή να δώσεις σχήμα σ' αυτήν την φάση, όσο δελεαστικό και να είναι.

  • Υιοθέτησε μια καλά -ισορροπημένη διατροφή. 

Σύμφωνα με  ειδικούς, οι τρίχες σου είναι μια αντανακλαση του τρόπου ζωής και της υγείας σου, για αυτό να τις συμπεριφέρεσαι καλά.

  • Καταπραΰνε τον αναπόφευκτο ερεθισμό. 

Εάν κατά την διάρκεια αυτής της αρχικής περιόδου πειραματισμού το πρόσωπο σου σε φαγουρίζει λιγάκι , θα σε συμβούλευα να ενυδατώσεις τα γένια σου με ένα καλής ποιότητας λάδι για γένια. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις κάθε είδους ερεθισμό.

  • Μην υποκύψεις αμέσως. 

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να αγνοείς τις δυσφημιστικές παρατηρήσεις που γίνονται από την μητέρα σου, τους φίλους,συνεταίρους ή συναδέλφους!Συνέχισε!

  • Βούρτσισε απαλά το μούσι σου. 

Εφαρμόζοντας μια βούρτσα από γνήσιο αγριόχοιρο στο αναδυόμενο γένι σου σε καθημερινή βάση, αυτό θα διεγείρει το μεγάλωμα.

  • Επισκέψου έναν ευυπόληπτο κουρέα. 

Ένας έμπειρος κουρέας-στυλίστας των τριχών του προσώπου θα είναι ικανός να διαμορφώσει το μούσι σου  για να ταιριάζει στο σχήμα προσώπου σου και στο ατομικό μοτίβο που μεγαλώνουν τα γένια σου.

  • Απέφυγε να λούζεις το μούσι σου. 

Το συχνό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει από την επιφάνεια των τριχών τα φυσικά της έλαια. Επίσης θα συμβούλευα να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι καθώς αυτό πιθανόν να στεγνώσει τις τρίχες παραπάνω, κάνοντας τες εύθραυστες και πιθανόν να σπάσουν.

  • Εφάρμοσε λάδι για τα γένια σε βρεγμένες τρίχες. 

Έπειτα βούρτσισε τες κατά μήκος για να εμπλουτίσεις και να τις μαλακώσεις,ενώ προσθέτεις μια όμορφη λάμψη στην υπερηφάνεια σου και στην χαρά σου. (δες πως χρησιμοποιούμε σωστά το λάδι για γένια)

Αυτό μπορεί να κατευθύνει τις τρίχες σου πάνω και μακρυά από το πάνω χείλος σου. (δες πως χρησιμοποιούμε σωστά το κερί για το μουστάκι)

 

Παρότρυνση, δελεασμός και ανταμοιβή. Αλήθεια, συνδυάζοντας υπομονή και προσεκτικό μεγάλωμα, δεν γίνεται παρά να έχεις τέλεια αποτελέσματα.