ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 59 €
Σε όλα τα μη εκπτωτικά προϊόντα της κατηγορίας Μαλλιά -10% με τον κωδικό: HAIR10
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2416007114

Ξύρισμα με ένα ξυραφάκι ασφαλείας.

29/09/2023
από TheTwoBarbers.com
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΥΡΙΣΜΑ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι το πρώτο καταγεγραμμένο υγρό ξύρισμα έγινε το 4000 π.Χ. από Αιγύπτιους ευγενείς. Ακόμη πιο γοητευτικό, αν φανταστείτε ότι έχει μείνει αναλλοίωτο ως διαδικασία στον πυρήνα του.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τέχνη του ξυρίσματος είναι μια πολύ ιδιαίτερη μορφή τέχνης που διατηρείται προσεκτικά ανά τους αιώνες και ακολουθείται από εκατομμύρια άνδρες.
Επιπλέον, στις μέρες μας, αυτό το παραδοσιακό υγρό ξύρισμα απολαμβάνει μια αναγέννηση.
Το μόνο που μπορούμε λοιπόν να κάνουμε είναι να σταθούμε με σεβασμό μπροστά σε αυτή την αρχαία διαδικασία, την αντρική, και να σας παρουσιάσουμε τον πλήρη οδηγό για το υγρό ξύρισμα.


ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ;
Είτε είστε αρχάριος είτε είστε ήδη λάτρης του υγρού ξυρίσματος, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το κάνετε, και αυτός είναι να το κάνετε σωστά.
Θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία σίγουρα, αλλά πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να έχετε τη σωστή στάση.

ΓΙΑ ΑΡΧΗ...
Είναι αξιόλογο και αρκετά διασκεδαστικό, ειδικά για αρχάριους. Οι περισσότεροι άνδρες συνήθως προτιμούν να ξυρίζονται μετά από ένα ζεστό ντους που μαλακώνει τα γένια,
αλλά μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε τα γένια για ξύρισμα χρησιμοποιώντας μια ζεστή υγρή πετσέτα.
Κάθε τρόπος είναι απαραίτητος για να έχετε ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό παραδοσιακό ξύρισμα.
Αυτή η διαδικασία μαλακώνει τις τρίχες, λιπαίνει τους πόρους και προετοιμάζει το στρώμα του δέρματος για τον αφρό.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδια πριν το ξύρισμα για ξηρά και ευαίσθητα πρόσωπα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΕΛΟΥ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ
Τα πινέλα ξυρίσματος χωρίζονται σε ασβού και συνθετικά. Η επιλογή του πινέλου πρέπει να γίνει ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιήσετε κρέμα ή σαπούνι.
Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο με φυσικές τρίχες, βεβαιωθείτε ότι το έχετε μουλιάσει πριν κάνετε ντους για να του δώσετε χρόνο.
Αντίθετα ένα συνθετικό δεν χρειάζεται κανενός είδους προετοιμασία.

Ο ΑΦΡΟΣ: ΣΑΠΟΥΝΙ Ή ΚΡΕΜΑ;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι ή κρέμα για τη διαδικασία του ξυρίσματος. Η κρέμα δουλεύεται πιο εύκολα, καθώς είναι πιο πλούσια, αλλά το σαπούνι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί
για την επίτευξη αφρού ίσης ποιότητας.
Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, είναι σημαντικό να μουλιάζετε το σαπούνι σε ζεστό νερό, για μερικά λεπτά.
Κάνει την επιφάνεια του σαπουνιού πιο απαλή, κάτι που διευκολύνει την εφαρμογή στο πινέλο.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΑΦΡΟ
Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε αφρό με το πινέλο και μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους, είτε σε μπολ είτε απευθείας στο πρόσωπό σας ανάλογα με τις προτιμήσεις και το επίπεδο εμπειρίας σας.
Ως αρχάριος, ωστόσο, καλό είναι να φτιάξετε τον αφρό σε ένα μπολ καθώς θα σας δώσει τη δυνατότητα να ελέγξετε τη συνοχή και την ποσότητα του νερού.
Πάρτε το πινέλο που έχετε μουλιάσει σε νερό (το μούλιασμα είναι απαραίτητο για τα πινέλα φυσικών μαλλιών), στύψτε το υπερβολικό νερό.
Σε περίπτωση που προτιμάτε το σαπούνι, ξεκινήστε να περιστρέφετε το πινέλο σας με κυκλικές κινήσεις με ελαφριά έως μέτρια πίεση, επαναλάβετε το αρκετές φορές.
Το σωστό πάχος επιτυγχάνεται όταν μικρές φυσαλίδες αέρα δεν είναι ορατές στον αφρό.
Τη στιγμή που πιστεύετε ότι το πινέλο έχει απορροφήσει αρκετή ποσότητα, εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις και με ελαφριά πίεση στο πρόσωπο.
Εάν κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος ο αφρός στεγνώνει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον νερό βουτώντας ελαφρά το πινέλο σε νερό.

ΤΟ ΞΥΡΑΦΙ
Δεδομένου ότι το υγρό ξύρισμα θεωρείται προσωπική ιεροτελεστία, κάθε ξυριστική μηχανή έχει το δικό του στυλ ξυρίσματος και τις προτιμήσεις του ανάμεσα στα δύο βασικά συστήματα ξυρίσματος.
Διαφορετικά οφέλη, διαφορετικές τεχνικές, ίδια ευχαρίστηση.
Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά σας.
Το κλασικό ίσιο ξυράφι: Το κλασικό ίσιο ξυράφι είναι από όπου ξεκίνησαν όλα, και είναι μία μόνο ευθεία λεπίδα. Αυτό απαιτεί την πιο απαιτητική τεχνική από όλες, επομένως δεν συνιστάται για αρχάριους.
Ξυράφια ασφαλείας: Τα ξυράφια ασφαλείας θεωρούνται οι πρώτες μηχανικές συσκευές για αυτοξύρισμα στους νεότερους χρόνους.
Είναι φτιαγμένα για να είναι προκλητικά κομψά, καθώς και εξαιρετικά ακριβή, χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό τους.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες για να επιλέξετε: Κλειστού τύπου και Ανοιχτού τύπου. Το δεύτερο θεωρείται το πιο επιθετικό γιατί το πιο σημαντικό μέρος της λεπίδας είναι εκτεθειμένο για πολύ προσεκτικό ξύρισμα.
Αντίθετα, το ξυράφι κλειστού τύπου είναι το πιο δημοφιλές, που χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των ξυριστικών μηχανών σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ
Ξεκινήστε με το ξύρισμα προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των τριχών. Δεν υπάρχει λόγος να πάμε κόντρα, εκτός κι αν ακόμη και το δεύτερο πέρασμα δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό, όσον αφορά το κοντινό τελείωμα.
Το πηγούνι και ο λαιμός είναι παραδοσιακά δύσκολες περιοχές, επομένως να είστε σεβαστοί και μην παραλείπετε το τέντωμα του δέρματος πριν την επαφή με τη λεπίδα.

ΜΕΤΑ
Ξεπλύνετε τον υπόλοιπο αφρό του προσώπου σας με προσοχή και με κρύο νερό. Εάν παρατηρήσετε τυχόν τυχαίες εγκοπές και κοψίματα, θα πρέπει να εφαρμόσετε στυπτπέτρα  για να σταματήσετε την αιμορραγία.
Όμως η όλη διαδικασία τελειώνει με το σωστό aftershave.
Είτε χρησιμοποιείτε λοσιόν μετά το ξύρισμα είτε balm, αυτά τα προϊόντα έχουν αντισηπτικές ιδιότητες. Τα βάλσαμα έχουν μια επιπλέον ιδιότητα να διατηρούν το δέρμα σας πιο λαμπερό.

Λοιπόν, τι περιμένετε?
Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να γνωρίσει αυτό το τελετουργικό ξυρίσματος και να απολαύσετε την αίσθηση ενός περιποιημένου άνδρα!