ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 59 €
Σε όλα τα μη εκπτωτικά προϊόντα της κατηγορίας Μαλλιά -10% με τον κωδικό: HAIR10
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2416007114

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα " Eau de parfum", ένα "Eau de toillette" και σε ένα "Eau de colonge";

29/09/2023
από TheTwoBarbers.com
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Eau de Parfum, του Eau de Toilette, του Eau de Cologne και του Eau fraiche;

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί το άρωμα κάποιου μυρίζει καλύτερα ή περισσότερο από το δικό σας; Σίγουρα, πολλές.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει ένα άρωμα να διαρκεί περισσότερο ή να μυρίζει καλύτερα στο δέρμα κάποιου άλλου;

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να θεωρούσατε δεδομένο όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι όλα τα υγρά σε ένα «άρωμα» αληθινό άρωμα αλλά μόνο ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 1 έως 30%.
Στην πραγματικότητα, κάθε άρωμα αντιπροσωπεύεται από τη μυρωδιά του, ή την αυθεντική οσφρητική οικογένεια, και το ποσοστό των πρώτων υλών σε μια φιάλη.

Επιπλέον, εξαρτάται από τους διαφορετικούς τύπους δέρματος που έχουν οι άνθρωποι. Η μυρωδιά του αρώματος στο δέρμα σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το κλίμα και τη θερμοκρασία.
Για παράδειγμα, εάν έχει πολύ ζέστη έξω, τα φυσικά δυνατά αρώματα (για παράδειγμα, με βάση το Oud, το Ember ή το Patchouli) μπορεί να είναι ασυμβίβαστα.

Το pH του δέρματός σας μπορεί να εμποδίσει εντελώς ή, αντίθετα, να ενισχύσει το άρωμα που φοράτε. Το λιπαρό δέρμα είναι τέλειο για ένα άρωμα και την επιμονή του. Από την άλλη πλευρά, το ξηρό ή όξινο δέρμα μπορεί να κάνει ένα άρωμα να εξατμιστεί πιο γρήγορα.

Η αντίληψη της οσμής αλλάζει από άτομο σε άτομο. Κάποιος έχει καλύτερα εκπαιδευμένη μύτη, κάποιος άλλος είναι λιγότερο συνηθισμένος σε διαφορετικά αρώματα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μυρωδιά μας είναι μια αίσθηση, επηρεάζεται από προσωρινές ή μόνιμες αλλαγές που προκαλούνται από διάφορους παράγοντες, όπως άγχος, χρήση φαρμάκων, γρίπη, εγκυμοσύνη, κάπνισμα κ.λπ.
Αυτό είναι απλώς για να σας δώσω μια ιδέα ότι αν έχετε την εντύπωση ότι δεν μυρίζετε πλήρως το άρωμά σας, δεν σημαίνει ότι ένα άτομο γύρω σας αισθάνεται το ίδιο.

Η αντίληψη ενός αρώματος μπορεί να διαφέρει λόγω της αυθεντικής οσφρητικής οικογένειας.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές μεταξύ ενός eau de parfum, ενός eau de toilette, ενός eau de cologne και ενός eau fraiche;

1. Perfume
Με περισσότερο από 20% συγκέντρωση ελαίων, είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι το άρωμά σας λειτουργεί από το πρωί έως το βράδυ.
Τα αρώματα έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση αρώματος και θα διαρκέσουν περισσότερο από όλα τα άλλα είδη: συνήθως έξι έως οκτώ ώρες. Αλλά επίσης, το άρωμα θα απαιτήσει την υψηλότερη τιμή.
Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να τα πάνε καλύτερα με τα αρώματα καθώς έχουν πολύ λιγότερο αλκοόλ από άλλους τύπους αρωμάτων και επομένως δεν είναι τόσο πιθανό να στεγνώσουν το δέρμα.

2. Eau de Parfum
Η επόμενη κατηγορία με την υψηλότερη συγκέντρωση αρωμάτων θα είναι το eau de parfum (EDP) με συγκέντρωση ελαίων μεταξύ 15 και 20%.
Κατά μέσο όρο, μπορείτε να αισθανθείτε τη μυρωδιά τέσσερις έως πέντε ώρες ή ακόμα και λίγο περισσότερο, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας.
Όποια και αν είναι η περίσταση, αυτός ο τύπος αρώματος μπορεί να είναι πιο αξιόπιστος από άλλους και είναι σχετικά λιγότερο ακριβός από το άρωμα.

3. Eau de Toilette
Το Eau de toilette (EDT) έχει συγκέντρωση αρώματος μεταξύ 5% και 15%. Είναι φθηνότερο από το EDP και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη αρωμάτων που διατίθενται.
Θα διαρκέσει κανονικά δύο έως τρεις ώρες και θεωρείται από ορισμένους ως άρωμα ημέρας ενώ το EDP θεωρείται νυχτός. Ο όρος eau de toilette προήλθε από τον γαλλικό όρο "faire sa toilette" που σημαίνει ετοιμάζομαι.
Εάν το φοράτε αυτό σε καθημερινή βάση, θα πρότεινα να έχετε ένα μικρό δοχείο όπου μπορείτε να το έχετε μαζί σας τις περισσότερες φορές και να ανανεώσετε ξανά το άρωμα αν θέλετε.

4. Eau de Cologne
Το Eau de Cologne (EDC) έχει πολύ χαμηλότερη συγκέντρωση αρώματος (περίπου 2% έως 4%) από το EDT με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, και επομένως είναι φθηνότερο από τα παραπάνω.
Γενικά διαρκεί έως και δύο ώρες.
Τα EDC έρχονται κυρίως σε μεγαλύτερα μπουκάλια καθώς θα πρέπει να φορεθεί περισσότερη ποσότητα από αυτά τα αρώματα.
Αρχικά το eau de cologne αναφέρεται σε μια παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιούσε νότες βοτάνων και εσπεριδοειδών με μικρή ενίσχυση με νότες βάσης.

5. Το Eau fraiche μοιάζει αρκετά με το EDC καθώς το άρωμα θα διαρκέσει έως και δύο ώρες. Ωστόσο, έχει ακόμη χαμηλότερη συγκέντρωση αρώματος μόνο 1% έως 3%.
Ενώ το eau fraiche έχει χαμηλή συγκέντρωση αρώματος, δεν περιέχει υψηλή ποσότητα αλκοόλ.
Μαζί με το άρωμα, το υπόλοιπο του eau fraiche είναι ως επί το πλείστον νερό, επομένως αυτό είναι καλό και για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Τέλος, υπάρχουν μερικά διαφορετικά είδη αρωμάτων όπως aftershave και mist.

Αλλά να θυμάστε ότι για να επιλέξετε ένα άρωμα, είναι σημαντικές οι νότες που καθορίζουν τις τελικές μυρωδιές.

Ξυλώδειςfloralανατολίτικες και φρέσκιες νότες μπορούν να κάνουν ένα άρωμα ιδιαίτερο και κατάλληλο για εσάς!