Το ξύρισμα με ένα ξυραφάκι ασφαλείας απαιτεί λίγη εξάσκηση. Το δέρμα, επίσης , χρειάζεται λίγο χρόνο να συνηθίσει στο ξύρισμα. Το ξεκίνημα θα είναι ευκολότερο αν ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες.

 

 

 

Βήμα 1: Βρέξε την περιοχή του γενιού, κατά προτίμηση με ζεστό νερό και σαπούνισε την διεξοδικά με ένα πινέλο ξυρίσματος.Χρησιμοποίησε μια εξαιρετικά δραστική, ενυδατική κρέμα ξυρίσματος ή σαπούνι. Αυτό θα επιτρέψει την λεπίδα να γλιστρήσει ευκολότερα πάνω στο δέρμα. Σιγουρέψου ότι η κεφαλή του ξυραφιού και η λαβή είναι σταθερά συνδεδεμένες η μια στην άλλη, αλλά σφίξε την βίδα μέχρι το σημείο που μπορεί να ξεβιδωθεί χωρίς δυσκολία.

 

Βήμα 2: Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις το ξύρισμα. Κράτα το ξυράφι ασφαλείας σε μια αμβλεία γωνία (περίπου 30 μοίρες) με το δέρμα. Ξεκίνησε με τα μάγουλα και άσε το ξυράφι να γλιστρήσει στο δέρμα , εφαρμόζοντας απαλή πίεση. Πάντα να ξυρίζεσαι προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν τα γένια.

 

Βήμα 3: Όταν ξυρίζεις τον λαιμό, τέντωσε το δέρμα σταθερά με το ελεύθερο χέρι. Μην αποθαρρύνεσαι από μικρά κοψίματα ή αμυχές.Όταν εξοικειωθείς με το ξύρισμα αυτά θα συμαβαίνουν σπανία.

 

Για προχωρημένους: χαλάρωσε την λαβή (περίπου μισή περιστροφή)και η γωνία της λεπίδας αυξάνεται. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ξυρίζεσαι πολύ καθαρά στα περιγράμματα. Σφίξε πάντα την λαβή πριν συνεχίσεις με το υπόλοιπο ξύρισμα.