Οδηγός για να βρείς το Άρωμα που σε χαρακτηρίζει

Καταχωρήθηκε απο The Two Barbers 10/05/2018 0 Σχόλια GROOMING,

Παράλληλα με το στυλ,τις επιλογες μας και την αίσθηση του χιούμορ, ο τρόπος που μυρίζουμε λέει πολλά για εμάς. Είναι επίσης και ευτυχώς ένα χαρακτηριστικό το οποίο ελέγχουμε απόλυτα. Για αυτό αντί να διαλέξουμε ένα Eau de Κάτι στην τύχη, βασισμένοι σε μια τυχαία εισπνοή στο ταμείο,θα ήταν καλή ιδέα να δώσουμε λίγο χρόνο στο να επιλέξουμε ένα άρωμα,που είναι διακριτικό,προσωπικό και κάτι που να νιώθουμε άνετα όταν το φοράμε.

 

" Για τους περισσότερους ανθρώπους το άρωμα "ταυτότητα" ενός ανθρώπου είναι η μυρωδιά ή το άρωμα από το οποίο ταυτοποιείται, αναγνωρίζεται και - συχνά- αγαπιέται, αναφέρει ο κ. James Craven, αρωματοποιός στο Les Senteurs, ένα ξεχωριστό αρωματοποιείο στην Belgravia του Λονδίνου. " Του ταιριάζει οπότε, είτε τον καθορίζει είτε όχι, το άρωμα ενισχύει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του άντρα.

 

Σου κίνησε την περιέργεια;Εδώ είναι μερικές συμβουλές ορισμένων ειδικών για να εισπνεύσεις το οσφρητικό σου "δαχτυλικό αποτύπωμα".

 

 

Όπως με μια σύζυγο,οι πιθανότητες να κολλήσεις με ένα άρωμα βελτιώνονται με το να σιγουρευτείς σε πρώτη φάση ότι βρήκες κάτι που σου αρέσει.

" Ξεκίνα με το να πάρεις λίγα αρώματα και να ψεκάσεις πάνω στην ατομική τους ταινία" λέει ο κ. Edward Bohendam, διευθυντής αρωματοποιίας της Floris στο Λονδίνο. " Όταν βρεις ποια σου αρέσουν θα πρέπει να δεις πως μυρίζουν αυτά πάνω στο δέρμα σου.Ο κ. Bodenham προτείνει να μην δοκιμάσεις πάνω από δύο αρώματα την φορά ψεκάζοντας ένα στον κάθε καρπό, έπειτα να τα αφήσεις πάνω σου για περίπου δυο ώρες για να δείς πως αναπτύσσονται στο δέρμα σου, καθώς η καρδιά και οι βασικές νότες τους αποκαλύπτονται.

 

 

  • ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ

Είναι σημαντικό,μας λέει ο κ. Bodenham, ότι ποτέ,σε κανένα στάδιο της επιλογής αρώματος,δεν πρέπει να αμφιβάλλεις για την δύναμη της μύτης σου.  " Η αίσθηση της μυρωδιάς προέρχεται από το πιο πρωτόγονο τμήμα του εγκεφάλου μας.

 

 

  • ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

Ακόμη προσπαθείς να μειώσεις τον αριθμό των επιλογών σου; Τότε σκέψου τι θα σου άρεσε να λέει το άρωμα σου για σένα.

Είσαι αθλητικός τύπος; Τότε κοίτα για αρώματα με ενθουσιώδη φρεσκάδα λέει η κ. Karen Gilbert, ειδικός στα αρώματα και συγγραφέας του Άρωμα: Η τέχνη και η δημιουργία ενός αρώματος.

Είσαι περιπετειώδης τύπος υπαίθριων δραστηριοτήτων; Λάβε υπόψιν πιο πράσινα ξυλώδη αρώματα.

Αν είσαι ένας δημιουργικός ατομικιστής, προτίμησε κάτι πιο μυστηριώδες και ακραίο με ασυνήθιστα συστατικά.

 

 

  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Κανένα άρωμα, όσο καλά και να σου ταιριάζει,δεν θα έπρεπε να φοριέται όλη μέρα, κάθε μέρα. Ωστόσο, για να γίνει το άρωμα αυτό η "υπογραφή" σου , θα πρέπει να το φοράς αρκετά συχνά ούτως ώστε το άρωμα να συνδεθεί με το άτομο.Για αυτόν τον σκοπό, η κ. Gilbert προτείνει να ψάξεις κάτι που μπορεί εύκολα να φοριέται καθημερινά,αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να το κάνεις. " Το να έχεις ένα άρωμα "υπογραφή" δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να βάλεις άλλο άρωμα ξανά, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι αρκετά ευφυές,που μπορείς να φοράς αρκετά συχνά, που οι άνθρωποι να σε αναγνωρίζουν από αυτό" αναφέρει.

 

 

  • ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σύνολο κανόνων για να βρείς ένα μοναδικό, προσωπικό άρωμα,ίσως φανεί οξύμωρο να ισχυριστούμε ότι κανένα άρωμα δεν είναι για πάντα. Αλλά ,σύμφωνα με την κ. Craven, η καμπάνα μπορεί να χτυπήσει ακόμη και για το φαινομενικά πιο διαχρονικό των αρωμάτων. " Επειδή τα πάντα, από το δέρμα μας ως την προσωπικότητα μας αλλάζουν συνεχώς,το ίδιο κάνει και το άρωμα και η αντίληψη μας για αυτό" αναφέρει. "Για αυτό έχετε υπόψιν το γεγονός ότι αργά η γρήγορα, θα νιώσετε την ανάγκη για μια δομική αλλαγή." Άλλωστε, ακόμη και ο πιο στυλάτος κύριος χρειάζεται μια αλλαγή κάπου κάπου.