Πως να καθαρίσεις το πινέλο ξυρίσματος σου.

Καταχωρήθηκε απο The Two Barbers 10/05/2018 0 Σχόλια ΞΥΡΙΣΜΑ,

Πως να καθαρίσεις το πινέλο ξυρίσματος σου.

 

Θα σκεφτόσουν ότι το πινέλο ξυρίσματος σου παραμένει καθαρό,όντας σε συνεχή επαφή με μια κρέμα ξυρίσματος ή ένα σαπούνι, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγο από αυτό το σαπούνι και την κρέμα παραμένουν πάνω του μαζί με βρωμιά, λάδι και βακτήρια. Είναι δύσκολο να πει κανείς πότε είναι η ώρα να καθαρίσεις το πινέλο σου, εμπλέκονται κάποιοι μεταβλητοί παράγοντες, όπως το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το πινέλο ξυρίσματος, ο τύπος του σαπουνιού ή της κρέμας ξυρίσματος που χρησιμοποιείται και κυρίως η περιεκτικότητα του νερού σε μεταλλικά άλατα. (Εάν το νερό είναι πολύ σκληρό, δεν μπορεί να παραχθεί καλός αφρός, γιατί τα μεταλλικά άλατα αμέσως σχηματίζουν δεσμούς με το διαλυμένο σαπούνι, σχηματίζοντας έτσι μια κολλώδη ακαθαρσία, που προσκολλάται σε κάθε επιφάνεια και στο πινέλο σου επίσης.) Οπότε είναι δύσκολο κάποιος να προτείνει πότε ήρθε η κατάλληλη ώρα να καθαρίσεις το πινέλο σου. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, κατάλοιπα που παραμένουν γύρω από την βάση των τριχών και στο άνω τμήμα της λαβής, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι το πινέλο χρειάζεται καθάρισμα. Ένα άλλο σημάδι είναι όταν οι τρίχες αρχίζουν να χάνουν την ευλυγισία τους.

 

 

 

Μια καλή και ασφαλής πρόταση να καθαρίσεις το πινέλο ξυρίσματος σου θα ήταν:

 

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο σαμπουάν ή σαμπουάν για κατοικίδια ζώα* και ξύδι.

 

Τι θα χρειαστείς: μια κούπα, σαμπουάν, ζεστό νερό, μηλόξυδο ή λευκό ξύδι, οδοντόβουρτσα.

 

 

Βήματα:

 

1) Βρέξε το πινέλο σου με ζεστό νερό.

 

2) Βάλε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν ή σαμπουάν για κατοικίδια στις άκρες από τις τρίχες και δούλεψε το για να δημιουργήσεις καλό αφρό κατά μήκος όλων των τριχών, μέχρι κάτω στον κόμπο.

 

3) Αφού καθαρίσεις διεξοδικά όλο το πινέλο, ξέπλυνε με ζεστό νερό.

 

4) Έπειτα, γέμισε μια κούπα μέχρι πάνω με ζεστό νερό και άφησε το πινέλο να παραμείνει έτσι για περίπου 5 λεπτά.

 

5) Όταν το πινέλο θα έχει βραχεί εκτενώς, χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψεις ελαφρά πιθανά ορατά κατάλοιπα από την βάση των τριχών. Έπειτα, ξέπλυνε το πινέλο.

 

6) Ξέπλυνε την κούπα και γέμισε την με ζεστό νερό και λίγο μηλόξυδο ή λευκό ξύδι και άφησε το πινέλο να βραχεί για κάνα δύό λεπτά.

 

7) Κατά την διάρκεια του βήματος 6, στρίψε με κυκλικές κινήσεις το πινέλο σου περιστασιακά, για να εξασφαλίσεις ότι το μείγμα θα πάει σε όλα τα τμήματα των τριχών.

 

8) Τέλος, ξέπλυνε με ζεστό νερό, τίναξε το πινέλο καλά 3-4 φορές, επανέφερε τις τρίχες πίσω με το χέρι σου και άφησε το να στεγνώσει σε ανοιχτό μέρος.

 

 

*Σαμπουάν για κατοικίδια

Καθότι τα περισσότερα πινέλα ξυρίσματος φτιάχνονται από τρίχα ζώων είναι εύλογο ότι ένα προϊόν ειδικά φτιαγμένο να καθαρίζει το τρίχωμα των ζώων θα πρέπει να κάνει καλή δουλειά. Τα σαμπουάν για κατοικίδια είναι ευρέως διαθέσιμα και είναι ένας υπέροχος τρόπος να καθαρίσεις το πινέλο σου. Απλά βρέξε το πινέλο σου, ρίξε λίγες σταγόνες από το σαμπουάν για κατοικίδια και κάνε μασάζ για να δημιουργήσεις αφρό. Ξέπλυνε καλά.

 

 

Σημείωση:

Κάποιοι κατασκευαστές πινέλων μπορεί να προτείνουν τον καλύτερο τρόπο για να πλύνεις ένα πινέλο ξυρίσματος, αν πάλι όχι, η παραπάνω διαδικασία θα είναι αρκετά καλή για σένα.