Βασικές πληροφορίες για τις τρίχες των πινέλων ξυρίσματος:Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις

Καταχωρήθηκε απο The Two Barbers 25/02/2018 0 Σχόλια

Τα πινέλα ξυρίσματος σε βοηθούν να μετατρέψεις ένα καλό ξύρισμα σε ένα εξαιρετικό ξύρισμα! Όχι μόνο προσθέτουν ένα υπέροχο στοιχείο πολυτέλειας σε κάθε ξύρισμα, αλλά θεωρούνται και ένα ωραίο στοιχείο ρετρό. Όλα τα πινέλα ξυρίσματος με φυσική τρίχα θα έχουν μια μυρωδιά στην αρχή της χρήσης τους, αλλά αυτό μειώνεται γρήγορα. Υπάρχουν τέσσερις τύποι τρίχας στα πινέλα ξυρίσματος που θα πρέπει να κατανοήσεις πριν αρχίσεις να σαπουνίζεσαι:

  1. Ασβός
  2. Αγριόχοιρος

  3. Άλογο

  4. Συνθετικό

 

Οι τρίχες ασβού έχουν διαβαθμίσεις από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, ωστόσο οι τρεις κοινώς αποδεκτές κατηγορίες είναι οι Pure, Best και η Silvertip. Υπάρχουν και άλλες μοναδικές κατηγορίες από κατασκευαστές , αλλά αυτές είναι δύσκολο συχνά να προσδιοριστούν. Έτσι λοιπόν τι διακρίνει αυτές τις κατηγορίες την μια από την άλλη; Και τι διαχωρίζει τον ασβό από άλλους τύπους πινέλων ξυρίσματος;

  1. O Ασβός Pure είναι ο φθηνότερος της παρτίδας, καθώς χρησιμοποιεί μια κατώτερης βαθμίδας τρίχα ασβού,που βρίσκεται στους περισσότερους ασβούς. Συχνά είναι πιο σκούρος,ακόμη και μαύρος στο χρώμα.Δεν συγκρατεί τόσο νερό όσο οι ανώτερης κατηγορίας τρίχες και είναι ο πιο κνησμώδης.Αυτό είναι ευεργετικό για απολέπιση ή για να κάνεις αφρό από σκληρά σαπούνια, αλλά ωστόσο μπορεί να είναι ερεθιστικό για το ευαίσθητο δέρμα. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτά τα πινέλα συχνά δεν είναι χειροποίητα, σε αντίθεση με τις ανώτερες κατηγορίες τριχών. Κάθε κλασικός κατασκευαστής πινέλων θα σας προσφέρει ένα εξαιρετικό πινέλο Pure Badger. 
  2. Ο Ασβός Best είναι ένα άλμα στην κατηγορία τριχών σε σχέση με τον pure. Η τρίχα συχνά έχει διαβαθμίσεις χρώματος , το οποίο σημαίνει ότι έχει δύο τόνους στο χρώμα. Συγκρατεί περισσότερο νερό από τον pure και είναι σημαντικά πιο απαλός ,αν και προκαλέι ένα ελαφρύ ξύσιμο ,που απολεπίζει. Αν σε απασχολεί το badget σου αλλά ταυτόχρονα θέλεις να έχεις την εμπειρία του τι έχουν να προσφέρουν τα πινέλα ξυρίσματος ασβού, αυτό το πινέλο είναι για εσένα. Η Simpsons ξεχωρίζει όταν πρόκειται για πινέλα κατηγορίας Best, αν και άλλοι κατασκευαστές είναι κάτι παραπάνω από ικανοί ανταγωνιστές.
  3. Ασβός Silvertip. Ο Silvertip θεωρείται η αφρόκρεμα των πινέλων ξυρίσματος. Αυτά τα πινέλα φτιάχνονται προσεκτικά στο χέρι από τρίχα ασβού, από την περιοχή του λαιμού. Είναι τα απαλότερα και πιο πολυτελή πινέλα ξυρίσματος. Έχουν εξαιρετικές ιδιότητες κατακράτησης νερού και είναι υπέροχα στο να κάνουν αφρό . Αλλά αυτή η πολυτέλεια έχει και τίμημα.Αυτά τα πινέλα είναι πιο ευαίσθητα από κάθε άλλο πινέλο και χρειάζονται την κατάλληλη προσοχή. Αυτό σημαίνει κατάλληλο στέγνωμα και να μην είσαι άγριος όταν κάνεις αφρό.

Ο Ασβός είναι ένας από τους κλασικούς τύπους πινέλων ξυρίσματος και η ύπαρξη διαφορετικών κατηγοριών σημαίνει ότι μπορεί να βρίσκεται μέσα στην κλίμακα τιμών σχεδόν όλων.Προσφέρει διαφορετικά επίπεδα τριβής και μπορεί να είναι τόσο απαλός όσο ένα "σύννεφο" αν διαλέξεις τον κατάλληλο. Επίσης, λόγω του τύπου της τρίχας που χρησιμοποιείται σε αυτά τα πινέλα, απαιτούν λίγη ή και καθόλου περίοδο προσαρμογής. Αν και οι κατώτερης βαθμίδας βούρτσες μπορούν να φτάσουν με ένα άρωμα ζώου πάνω τους,είναι εύκολο να το ξεφορτωθείς με λίγα σαπουνίσματα.

 

 

  • Αγριόχοιρος

Τα πινέλα από τρίχα αγριόχοιρου είναι δυσκολότερο να κατηγοριοποιηθούν. Υπάρχουν φθηνά πινέλα ξυρίσματος από αγριόχοιρο αλλά και ακριβά.Εφόσον προτιμήσεις έναν αναγνωρισμένο κατασκευαστή , όπως η Omega ή η Semogue, τα πινέλα από αγριόχοιρο τείνουν να είναι εξαιρετικά και δεν θα σε απογοητεύσουν. Το πλεονέκτημα που έχουν τα πινέλα αγριόχοιρου για να τα προτιμήσεις είναι η τιμή-είναι κατά μέσο όρο τα φθηνότερα από όλα τα πινέλα. Είναι απαλά, με ακριβώς το κατάλληλο ποσοστό τριβής, μόλις τα συνηθίσεις, και αν και συγκρατούν λιγότερο νερό από τα πινέλα ασβού,το ποσοστό που συγκρατείται είναι περισσότερο από αρκετό για να φτιάξεις τέλειο αφρό.Ωστόσο, με τέτοια τιμή ευκαιρίας υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα,Αναντίρρητα, το μεγαλύτερο μειονέκτημα των πινέλων από αγριόχοιρο είναι η περίοδος προσαρμογής. Αυτό αναφέρεται στην περίοδο του χρόνου,που χρειάζεται ούτως ώστε οι τρίχες να αρχίσουν να διαχωρίζονται, γεγονός που καθιστά το πινέλο σημαντικά απαλότερο. Τα πινέλα από αγριόχοιρο χρειάζονται από μια έως τρεις εβδομάδες να να διαχωριστούν οι τρίχες σωστά,που είναι μια σημαντική επένδυση χρόνου.
Τέλος, τα πινέλα αγριόχοιρου, όπως και του ασβού, είναι ακατάλληλα για κάποιους ανθρώπους ,ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους.

 

 

  • Άλογο

Τα πινέλα από τρίχα αλόγου είναι παρόμοια με του ασβού μολονότι πιο ακριβά. Είναι πολύ απαλά μετά από μια περίοδο προσαρμογής δύο εβδομάδων. Επιπρόσθετα, δεν είναι τόσο ακριβά όσο τα ανώτερης κατηγορίας πινέλα ασβού, το οποίο είναι τέλειο αν προσέχετε τον προϋπολογισμό. Επίσης, αντίθετα από τι δύο άλλες φυσικές επιλογές, οι τρίχες αλόγου λαμβάνονται μέσω βουρτσίσματος και περιποίησης του ζώου.

 

 

Η μόνη μη ζωικής προελεύσεως επιλογή, οι συνθετικές, έχουν διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία χρόνια και πράγματι έχουν προφτάσει τις άλλες, με την Muhle να προπορεύεται. Τα πινέλα αυτά δεν είναι και τα φθηνότερα, ωστόσο , έχουν πράγματι ξεκινήσει να κερδίζουν κοινό, χάρη στις εξαιρετικές τους ιδιότητες. Λόγω της συνθετικής τους φύσης, αυτά τα πινέλα είναι τα πιο φιλικά προς τα ζώα. Δεν χρειάζονται περίοδο προσαρμογής,έτσι είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν μόλις βγουν από το κουτί. Οι συνθετικές ίνες στεγνώνουν πολύ εύκολα και αυτή η ιδιότητα τους συνδυασμένη με την ελαφρότητα τους,τα καθιστά τέλεια για τα ταξίδια. Οι ίνες πρόθυμα απελευθερώνουν αφρό, το οποίο βοηθάει στο να καταναλώνεται λιγότερη κρέμα ξυρίσματος ή σαπούνι μακροπρόθεσμα.

Αν και έχουν κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια, τα συνθετικά πινέλα δεν θα είναι ποτέ ίδια με ένα αυθεντικό silvertip. Επίσης, δεν συγκρατούν τόσο νερό όσο τα φυσικά αντίστοιχα τους , το οποίο είναι που τα κάνει τέλεια για ταξίδια.

 

Επιλέγοντας για τον εαυτό σου

Τελικά, τα πινέλα είναι προσωπική υπόθεση και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί πειραματισμοί μέχρι να βρείς το σωστό. Αρκετοί άντρες βρίσκουν το να έχουν πολλά πινέλα , ότι προσθέτει μια ωραία ποικιλία στην ρουτίνα του ξυρίσματος. Το να επενδύσεις σε καλές βούρτσες θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς για πολλά χρόνια, με την κατάλληλη φροντίδα των πινέλων.

Καλή τύχη στο κυνήγι για την καλύτερη ποιότητα τρίχας πινέλου για εσένα.