Το τέλειο ξύρισμα.

Καταχωρήθηκε απο The Two Barbers 27/02/2018 0 Σχόλια ΞΥΡΙΣΜΑ,

Το τέλειο ξύρισμα

 

Όχι και τόσο παλιά, ένας άντρας ίσως επισκεπτόταν τον κουρέα του μια φορά την εβδομάδα, σαν μέρος μιας σημαντικής ρουτίνας για να δείχνει τακτοποιημένος και καθαρός. Και ως επαγγελματίες πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας,όταν πρόκειται για ξύρισμα, καθώς παραδοσιακά είναι το άλφα και το ωμέγα του να είσαι κουρέας.

 

  1. Βήμα πρώτο: Ξεκινώντας, βεβαιωνόμαστε ότι ο πελάτης μας είναι πλήρως καλυμμένος με ύφασμα, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε διαρροή στην ενδυμασία του και έπειτα να ξαπλώσει στην καρέκλα για ύψιστη άνεση.
  2. Βήμα δεύτερο: Ζεσταίνω απαλά τα χέρια μου σε νερό και κάνω μασάζ με ένα προϊόν scrub για πριν το ξύρισμα στην περιοχή του γενιού. Αυτό θα απομακρύνει κάθε ακαθαρσία και τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα. Αφήνω το προϊόν scrub στο πρόσωπο ενώ τοποθετώ την πρώτη ζεστή πετσέτα. Αυτό θα ανοίξει τους πόρους και θα μαλακώσει τις τρίχες του προσώπου. Έπειτα, χρησιμοποιούμε την ζεστή πετσέτα για να απομακρύνουμε το scrub από το πρόσωπο.
  3. Βήμα τρίτο: Έπειτα, θα χρησιμοποιήσω ένα λάδι,για να υπάρχει ένα μικρό εμπόδιο μεταξύ του δέρματος και του ξυραφιού, ώστε να  αποτραπεί κάποιο τράβηγμα από το ξυράφι και να μαλακώσει το δέρμα, κάνοντας απαλά μασάζ το λάδι στο δέρμα, ταυτόχρονα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε πυκνά/σκληρά σημεία του γενιού. Εφαρμόζω μια δεύτερη ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο, για να ενισχύσω την δράση του λαδιού και να μαλακώσω επιπλέον τις τρίχες του προσώπου.
  4. Βήμα τέταρτο: Καθόσον ο πελάτης έχει την δεύτερη ζεστή πετσέτα πάνω του, ετοιμάζω μια κρέμα ξυρίσματος μετατρέποντας την σε πολυτελή, κρεμώδη αφρό.Συστήνω την χρήση ενός πινέλου ξυρίσματος από τρίχα ασβού.Η τρίχα ασβού είναι εξαιρετικά πορώδης και συγκρατεί την θερμότητα καλύτερα από ένα συνθετικό πινέλο, το οποίο σημαίνει ότι περισσότερη θερμότητα και νερό φτάνουν στο πρόσωπο του πελάτη. Αυτό πραγματικά θα σηκώσει τα γένια μακριά από το πρόσωπο, αφήνοντας τα όρθια και έτοιμα να ξυριστούν καθαρά .
  5. Βήμα πέμπτο: Το να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτού τύπου πρόσφατα λιμαρισμένο ξυράφι είναι απαραίτητο. Ας το παραδεχτούμε, το να χρησιμοποιήσουμε  ένα αναλώσιμο ξυράφι ασφαλείας σε ένα πολυτελές υγρό ξύρισμα θα ήταν σαν να εξαπατούμε τον πελάτη. Κάνοντας γρήγορες κινήσεις με αυτοπεποίθηση για να απομακρυνθούν οι τρίχες του προσώπου, θα ξεκινήσω το ξύρισμα από την μια πλευρά του προσώπου από τις φαβορίτες ως την γραμμή του σαγονιού,πάντα τεντώνοντας το δέρμα για να αποτρέψω τράβηγμα του προσώπου,δουλεύοντας αργά γύρω από την περιοχή του πιγουνιού και στην περιοχή του μουστακιού.
  6. Βήμα έκτο: Όπως έχω εκπαιδευτεί στην παραδοσιακή τέχνη του ξυρίσματος,θα κάνω ανάποδες γρήγορες κινήσεις με το ξυράφι για να ξυρίσω την άλλη πλευρά του προσώπου, ξυρίζοντας από τις φαβορίτες προς το σαγόνι,μέχρι να φτάσω στο πηγούνι. Έπειτα, τέλος ο λαιμός , χρησιμοποιώντας απαλές κινήσεις , πολύ απαλά, επιτρέποντας το ξυράφι μου να κάνει την δουλειά για μένα. Πάντα αφήνω τον λαιμό τελευταίο, για μια προσωπική πινελιά για τελείωμα. Άλλωστε, αποκαλείται ξύρισμα cut-throat!Πάντα συστήνω έντονα να ξυρίζετε προς την φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες-αυτό θα κάνει το ξύρισμα πιο άνετο.
  7. Βήμα έβδομο: Για να τελειώσετε ένα φανταστικά κοντινό ξύρισμα, συστήνω να χρησιμοποιήσετε ένα ακόμη τύλιγμα προσώπου-αυτή την φορά με κρύα πετσέτα-για να κλείσετε όλους τους πόρους και να δροσίσετε το πρόσωπο αφότου έχουμε δουλέψει μαζί του κ ξυρίσει. Η φάση της κρύας πετσέτας είναι ιδιαίτερα βοηθητική για αυτούς τους πελάτες που έχουν ευαίσθητο δέρμα, καθόσον, όποια κοκκινίλα ή ερεθισμός υπάρχει μετά από ένα τέτοιο κοντινό ξύρισμα,μπορεί να ηρεμήσει και να απαλυνθεί, καθόσον ο πελάτης χαλαρώνει.
  8. Βήμα όγδοο: Για να τελειώσω το ξύρισμα πάντα εφαρμόζω ενυδατική για το δέρμα. Μια μικρή συμβουλή όταν εφαρμόζουμε  ενυδατική  είναι να μην την τρίψετε στο δέρμα , καθώς μπορεί να ερεθίσει το ήδη ερεθισμένο δέρμα. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας να βάλετε με μικρά ελαφρά χτυπηματάκια την ενυδατική στο πρόσωπο και αυτό όχι μόνο θα την κάνει να απορροφηθεί και να αφήσει το δέρμα ενυδατωμένο,αλλά επίσης, αφήνει το δέρμα των πελατών μου λείο, απαλό και μεταξένιο στο άγγιγμα.