Τι να χρησιμοποιήσω για τα μαλλιά μου?

Καταχωρήθηκε απο The Two Barbers 07/06/2018 0 Σχόλια ΜΑΛΛΙΑ,

Τι να χρησιμοποιήσω για τα μαλλιά μου;

 

Η αποστολή μιας καλής βούρτσας μαλλιών δεν είναι μόνο να ξεμπερδεύει, να λειαίνει και να δίνει στυλ στα μαλλιά. Αυτό που κάνει, λοιπόν, επιπλέον είναι μασάζ στα μαλλιά. Μια βούρτσα που συνδυάζει φυσικές τρίχες στερεωμένες σε ένα εύκαμπτο λαστιχένιο μαξιλαράκι θα είναι ιδιαιτέρως ευεργετική και για τα μαλλιά και για το τριχωτό της κεφαλής.

 

Μια προτίμηση σε παραδοσιακά προϊόντα συχνά χλευάζεται σαν σημάδι παλαιομοδίτικης άποψης. Πολύ συχνά,ωστόσο, τα παλιά κλασικά είναι ανώτερα από τις σύγχρονες εναλλακτικές τους. Στην περίπτωση των χτενών, για παράδειγμα, κανένα υλικό δεν είναι πιο ευγενές για τα μαλλιά από το κέρατο.

 

Μια καλή βούρτσα μαλλιών μπορεί να αποδειχθεί αγορά μιας ζωής, με την προϋπόθεση ότι έχεις αρκετά μαλλιά καθ'όλη την διάρκεια της ζωή σου, που χρειάζονται φροντίδα. Η βούρτσα δεν χρησιμοποιείται μόνο για γενική φροντίδα των μαλλιών αλλά βοηθάει στην ολοκλήρωση της εμφάνισης. Οι χρήστες πομάδων χρησιμοποιούν την βούρτσα για να δημιουργήσουν λάμψη μετά το χτένισμα.

 

Εάν εφαρμοστεί με φειδώ, η κρέμα μαλλιών θα εξασφαλίσει υπέροχα μαλλιά με καλό έλεγχο χωρίς λάμψη. Η κρέμα δεν είναι πραγματικά ένα ικανό υποκατάστατο της πομάδας, αλλά είναι ένα αποδεκτό εναλλακτικό των κανονικών τζελ μαλλιών. Η κρέμα μαλλιών μπορεί να εφαρμοστεί σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά αλλά θα χάσει την επίδραση της μόλις τα μαλλιά ξαναχτενιστούν.

 

Στο παρελθόν η μπριγιαντίνη ήταν γνωστή ως το παραδοσιακό προϊόν για να δαμαστούν τα κατσαρά μαλλιά. Ο βαθμός της λάμψης κυμαινόταν ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιούνταν-κάθε look ήταν δυνατό από μια διακριτική σατινένια λάμψη έως μια λιπαρή λειότητα.

 

Η λοσιόν για τα μαλλιά είναι ένα προϊόν, που δημιουργήθηκε για να φροντίσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής αλλά δεν θεωρείται και τόσο προϊόν styling. Μια μη λιπαρή λοσιόν δεν κολλάει τα μαλλιά και είναι ανιχνεύσιμη μόνο από το λεπτό άρωμα της.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν σαμπουάν για να λούσουν τα μαλλιά τους, αλλά δυστυχώς είναι επιρρεπή στο να χυθούν έξω από το μπουκάλι όταν ταξιδεύουμε. Τα αγγλικά σαμπουάν σε μορφή πάστας μπορούν να είναι μια καλή εναλλακτική από αυτήν την άποψη. Αν και παράγουν μια μικρή ποσότητα αφρού, τα σαμπουάν σε πάστα καθαρίζουν τα μαλλιά πολύ αποτελεσματικά και διαρκούν για ένα μεγάλο διάστημα. Μια σειρά από σαμπουάν σε μορφή πάστας υπάρχουν για να ταιριάξουν σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών.

 

Είναι λάθος να φανταζόμαστε ότι μόνο οι σύγχρονοι οίκοι καλλυντικών μπορούν να βοηθήσουν με τα προβλήματα των μαλλιών. Οι παραδοσιακοί οίκοι της Αγγλίας ίσως διαθέτουν επίσης την σωστή λύση. Η πιτυρίδα, για παράδειγμα, μπορεί να  ανακουφιστεί με μια συνταγή βασισμένη σε μια μίξη ελαίου τεϊόδεντρου και ευκαλύπτου.

 

 

Ο κύριος και η πομάδα του.

Το κούρεμα του ή για την ακρίβεια τα μαλλιά του,είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εμφάνισης ενός τζέντλεμαν. Δεν ανησυχεί τόσο με το να εξαναγκάσει τα μαλλιά του να συμμορφωθούν αλύγιστα σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Ο στόχος του είναι να δημιουργήσει μια εμφάνιση ανέμελης κομψότητας. Αυτό φέρνει στο νου την γλυκιά εικόνα ότι τα μαλλιά ενός τζέντλεμαν θυμίζουν έναν Αγγλικό κήπο. Μιμείται την φύση, αλλά είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και διαρκούς φροντίδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιοχές μέσα σ'αυτό το πλαίσιο, που τους επιτρέπεται να ξεφύγουν. Τέτοιο είναι και το στυλ, επίσης, των μαλλιών ενός Βρετανού τζέντλεμαν.

 

Έχει βασικά διαμορφωθεί από τα κουρέματα της κλασικής μόδας για άντρες της χρυσής εποχής, δηλαδή κοντά στο πίσω μέρος και στις άκρες και το αποτελεσματικά κομψό περίγραμμα του πίσω μέρους του κεφαλιού και του λαιμού. Τα μαλλιά γενικά τελειώνουν πάνω από τον γιακά του πουκάμισου, χτενίζονται μακριά από το μέτωπο, ίσια προς τα πίσω ή στο πλάι, και τα αυτιά είναι ως επί το πλείστον ορατά. Τα στρατιωτικά κουρέματα, γνωστά ως γερμανικά,που επιδείκνυε για παράδειγμα ο Γερμανός συγγραφέας Thomas Mann στις δεκαετίες 20 και 30, δεν είναι αυτό το οποίο ορίζει τον Άγγλο τζέντλεμαν. Τα κουρέματα του Harold Macmillan ή του Anthony Eden είναι περισσότερο του γούστου του. Διεξοδικά χτενισμένα μαλλιά, όχι πολύ κοντά γύρω από τα αυτιά και τον λαιμό, και έχοντας εφαρμόσει ελαφριά πομάδα. Η προσθήκη της πομάδας είναι ουσιώδης για το στυλ του, όχι τόσο πολύ που τα μαλλιά να είναι φτιαγμένα ακίνητα στο κεφάλι όσο για να κρατάνε το σχήμα τους.

 

Η ιστορία της πομάδας πηγαίνει μακριά στο παρελθόν. Στον αρχαίο κόσμο χρησιμοποιούνταν λάδι σαν αλοιφή για τα μαλλιά και τα γένια. Το λάδι macassar, δημοφιλές στην Βικτωριανή Αγγλία, μπορεί να θεωρηθεί σαν ο πρόδρομος της πομάδας και της μπριγιαντίνης του 20 αιώνα. Το αυθεντικό λάδι macassar λαμβάνεται στην Ανατολική Ινδία από τους καρπούς του δέντρου "Schleichera trijuga" της οικογένειας Sapindaceae. Ωστόσο, παράγονταν απομιμήσεις βασισμένες στο αμυγδαλέλαιο και στο ελαιόλαδο. Διαφημιζόταν για τις γυναίκες ως ικανό να δώσει στα μακριά μαλλιά τους λάμψη, για τους άντρες υποτίθεται ότι διέγειρε την ανάπτυξη των μαλλιών και για τα παιδιά προετοίμαζε το έδαφος για υγιή μαλλιά. Το λιπαρό έλαιο κάνει τα μαλλιά να πέφτουν λεία στο κεφάλι και από την άποψη αυτή καθόρισε τα χτενίσματα στις αρχές του εικοστού αιώνα. Οι σύγχρονες πομάδες περιέχουν μια ολοένα αυξανόμενη γκάμα λαδιών και αρωμάτων και για αυτό απαιτείται κάποια προσπάθεια για να ξεπλυθούν. Ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο να ξεπλύνετε το λίπος από το κεφάλι και να εφαρμόσετε καινούργια πομάδα σε καθημερινή βάση. Πολλοί χρήστες πομάδας την αφήνουν στα μαλλιά τους για αρκετές μέρες.

 

 

Εφαρμογή:

Πλύνε τα μαλλιά σου, στύψε προσεκτικά το νερό από αυτά με μια πετσέτα, ξεμπέρδεψε τα και χτένισε τα για να λάβεις το στυλ που επιθυμείς. Έπειτα βάλε την πομάδα στις παλάμες τον χεριών σου. Όσο παραπάνω προϊόν χρησιμοποιήσεις τόσο καλύτερη η λάμψη και το κράτημα. Οι παχιές πομάδες μπορούν να ζεσταθούν λιγάκι και να μαλακώσουν με το να τις τρίψεις στις παλάμες των χεριών σου. Γενικά βοηθάει να είσαι σε ένα ζεστό μπάνιο. Μπορείς επίσης να αφήσεις το κουτί να ζεσταθεί λιγάκι στον ήλιο. Άνοιξε τα δάχτυλα σου ελαφρά και μοίρασε την πομάδα κατά μήκος των μαλλιών σου. Τώρα χτένισε τα. Όσο καλύτερα δόντια έχει η χτένα τόσο πιο λείο και λαμπερό το αποτέλεσμα. Για το στυλ Valentino μια βούρτσα με πυκνές,αλλά όχι πολύ σκληρές φυσικές τρίχες μπορεί να περαστεί από όλα τα μαλλιά. Αυτό αφαιρεί τα σημάδια της βούρτσας, που μπορεί να υπάρχουν και προσθέτει ακόμη πιο πολύ λάμψη. Έπειτα άφησε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά και χτένισε τα ξανά αν χρειάζεται. Τις κρύες μέρες μπορείς να στεγνώσεις τα μαλλιά γύρω από τον λαιμό και στην περιοχή των αυτιών μετά το λούσιμο. Τα μαλλιά θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι υγρά για να μπορέσει η πομάδα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.